Historie

inpoldering2.jpg

Toen door de inpoldering van de Zuiderzee veel Harderwijkse  vissers werden gedwongen op zoek te gaan  naar een andere  broodwinning, begon Andries Jansen K.J.  zn. in de jaren 30, na  een  kleine omzwerving in de  garnalenvangst, een  eendenbedrijf aan de Eendenparkweg  35 te Ermelo.  Na de 2e Wereldoorlog werden er andere terreinen ,  waaronder  de Eendenparkweg 53, de Strokel 30 en de  Haspel 97  aangekocht ter uitbreiding van het inmiddels  florerende  eendenbedrijf. Van het gezin met inmiddels  totaal 6 kinderen  werkten er in de jaren 60 alle 4 de zonen  in de  eendenbedrijven.

 

 In de jaren 70 hield het op. Door concurrentie, vooral uit het  toenmalige

 

Eendenbedrijf.jpgOostblok landen en nieuwe export beperkingen was er wederom de noodzaak aanwezig om van beroep te veranderen. Alle terreinen gingen over naar de zonen, er werd fors geïnvesteerd in infrastructuur en het recreatie- bedrijf was geboren.

JacarjaHistorie.jpgDus waar eens een eendenbedrijf was gevestigd zijn Jan en Nel Jansen zo’n 30 jaar geleden gestart met een recreatiebedrijf. Alle bomen en alle aanplant zijn er toen nog door hen zelf eigenhandig ingeplant. Was er in de eerste jaren eigenlijk meer sprake van een camping met tenten en tourcaravans langzamerhand werd de overstap gemaakt naar een park met vaste plekken met grote stacaravans en luxe recreatiebungalows. Een aantal jaren geleden is het terrein wederom naar een volgende generatie over gegaan.

Routebeschrijving